Tekst module tutorial

Tekst kan overal op je pagina worden toegevoegd. Tekstmodules kunnen binnen elk kolomtype worden geplaatst, en wanneer ze worden gecombineerd met andere modules, zorgen ze voor een dynamische pagina. Wanneer je een tekstmodule toevoegt, kun je de tekst toevoegen, maar ook kun je de tekst module vormgeven. De tekstmodule kan worden gebruikt om een klein stukje tekst te maken binnen een complexe lay-out, of hij kan worden gebruikt in een kolom over de volle breedte om een hele pagina te maken.

Een tekstmodule aan je pagina toevoegen

Het toevoegen van een tekstmodule is vrij eenvoudig. Ga naar de pagina in de backend of frontend builder.

Klik op de grijze plusknop om een nieuwe module aan je pagina toe te voegen. Nieuwe modules kunnen alleen binnen rijen worden toegevoegd, dus zorg ervoor dat je eerst een rij aan je pagina toevoegt als je een nieuwe pagina maakt.

Zoek de tekst module in de lijst met modules en klik erop om deze aan je pagina toe te voegen. Je kunt ook het woord “tekst” intypen in de zoekbalk en vervolgens op enter klikken om de tekstmodule automatisch te vinden en toe te voegen.

Nu krijg je het tekst module paneel te zien en kun je de gewenste tekst invullen.

Content Opties

Tekst: Hier kun je jouw content plaatsen.

Link: Hier kun je een link plaatsen. Zodra bezoekers op je tekst module wijzen met de muis en klikken worden ze doorverwezen naar de opgegeven url link. Let op: Wil je een link in je tekst op een bepaald woord of zin? Dan moet je een hyperlink aan maken in het tekstpaneel. Dit doe je door het woord of zin te selecteren  om vervolgens te klikken op het link icon . Waar je de url link kunt invullen.

Achtergrond: Hier kun je een achtergrond kiezen voor je tekstmodule. Dit kan zowel een kleur of afbeelding zijn.

Admin label: Standaard verschijnt je tekstmodule met een label dat luidt ‘Tekst’ in de builder. Met het Admin Label kun je dit label wijzigen voor eenvoudige identificatie.

Ontwerp opties

Tekst: hier kun je het lettertype, lettergrootte en de letterkleur van de tekst aanpassen.

Tekst ondertitel: hier kun je het lettertype, lettergrootte en de letterkleur van de headings aanpassen.

Formaat wijzigen: Hier kun je de breedte en lengte van je tekst module wijzigen. 

Afstand: Hier kun je marge en opvulling toepassen voor het stylen van je pagina.

Rand: Je kunt hier een rand instellen dat om je tekstmodule zal zitten. 

Box Shadow: De box shadow creëert een schaduw rond het element.

Animatie: Animatie is een optie om beweging toe te voegen aan elementen op de pagina. Dit kan bijvoorbeeld een afbeelding zijn of een stuk tekst.

Pin It on Pinterest