IMU Review ( Internet Marketing UNIE) Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren

door | sep 13, 2022 | Marketing | 0 Reacties

De IMU ( Internet Marketing Unie) is de laatste jaren een begrip geworden in Nederland. Het is één van de grootste of misschien wel het grootste platform van Nederland over alles wat met internet marketing te maken heeft.

De bedenker van het platform IMU is Tonny Loorbach. Tegenwoordig runt hij het bedrijf samen met zijn compagnon Martijn van Tongeren. Samen willen ze ondernemers helpen om het maximale uit hun online-onderneming halen.

Dit doen ze door middel van blogs, video’s, podcasts, online cursussen, software, diensten en live evenementen. Dit klinkt natuurlijk indrukwekkend, maar zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren echt de real deal? Je gaat het lezen in mijn review over de IMU!

Update: De mannen van het IMU hebben in 2024 het over een andere boeg gegooid en zijn zich meer gaan richten op hun software producten Plug and Pay (betaalsoftware), Phoenix (website builder) en Huddle (community software) en gestopt met het geven van online cursussen. Je kunt nog wel het fysieke boek de Online Marketing Tornado aanschaffen met de beste informatie en tips van Tonny en Martijn op het gebied van online marketing en dat voor maar 20 euro!

Wat heeft IMU te bieden voor de online ondernemer?

De Internet Marketing Unie heeft veel te bieden voor de online-ondernemer. Zo biedt het een breed scala aan online cursussen, en hebben ze 3 fantastische en slimme software producten ontwikkeld voor het vergroten van het bereik en verhogen van de conversie van een website of webshop.

Daarnaast hebben ze meer dan 1600 blogs, gratis e-books en podcasts met waardevolle informatie over online marketing en geven ze elk jaar live events en trainingen.

Om het helder en duidelijk te krijgen zal ik alle online cursussen en software producten bij langs gaan waarbij ik begin bij de software producten Plug and Pay, Phoenix en Huddle.

Plug and Pay: geoptimaliseerde betalingspagina (geldmachine)

Plug and Pay is op dit moment het best verkochte software product van IMU. En dat is niet zonder reden want dit stukje software is een gamechanger voor veel online ondernemers.

Plug and Pay is een betalingspagina software waarmee je producten, diensten en abonnementen kunt verkopen. Aan de hand van verschillende lay-outs die 100% geoptimaliseerd zijn voor conversie kun jij maximale sales genereren.

Plug and Pay beschikt onder andere over het bekende kassakoopje en het epische 1 klik upsell functie. Dit kan wel zorgen voor een conversiestijging van maar liefst 44%.

Ook bevat Plug and Pay een affiliatiesysteem waarmee jij je producten kunt laten promoten door affiliates.

Verder bevat Plug and Pay ook een compleet administratie systeem zoals statistieken van het aantal sales, facturen, abonnementenbeheer en nog veel meer.

Phoenix: Websitebuilder volledig op conversies en sales gericht 

Phoenix website software

Phoenix is een websitebuilder waarmee je zonder technische kennis een website kunt bouwen dat beschikt over de beste conversie technieken om bezoekers tot verkopen te verleiden.

Daarnaast is het volledig geoptimaliseerd om hoog te scoren in Google doordat het gebruikt maakt van Google vriendelijke codes en SEO technieken als automatische interne links, mobile first SEO en het Content Kanon wat eigenlijk een kennisbank is!

De layouts van Phoenix zijn specifiek gemaakt om zoveel mogelijk omzet te maken. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van neurowebdesign en conversie triggers zoals aftelklokken, schaarste triggers en pop-ups.

Phoenix wordt dan ook veel gebruikt in combinatie met Plug and Pay om zoveel mogelijk conversie te maken.

Huddle: E- learning en community software

huddle community software

Huddle is een geweldig stukje software voor ondernemers met een online cursus of die een online cursus willen beginnen. Het bestaat uit een cursistenomgeving waar je al je cursus video’s op kunt zetten en een community platform waar alle leden met elkaar kunnen communiceren.

De cursistenomgeving zit simpel en overzichtelijk in elkaar waardoor het voor de cursist ontzettend makkelijk wordt om jouw online cursus te volgen.

En dankzij het communityplatform van Huddle kunnen leden van de cursus inclusief jij zelf met elkaar sparren en praten over de online cursus. Dit zal zorgen voor een groepsgevoel en zal cursisten motiveren om door te gaan met de cursus.

Je hebt als ware een e-learning en socialmediaplatform in één omgeving dat jij volledig in eigen beheer hebt.

Wat is de Internet marketing unie?

De IMU (Internet Marketing Unie) is naar eigen zeggen de grootste online marketing platform van Nederland met meer dan 50,000 volgers en 1600 blogs over alles wat met online marketing te maken heeft.

Het heeft verschillende software voor ondernemers zoals Plug and Pay (betalingspagina & affiliate software), Phoenix (website builder) en Huddle (community software).

Daarnaast hebben de mannen van IMU al hun kennis gebundeld in verschillende online cursussen voor SEO optimalisatie, conversie optimalisatie, content marketing en facebook marketing.

Het begin van de IMU met Tonny Loorbach

Veel online bedrijven ontstaan op de zolderkamer. Dit zou je ook kunnen zeggen over de IMU alleen met het verschil dat het is ontstaan aan de keukentafel van Tonny Loorbach, de bedenker van de IMU.

Tonny richtte de IMU op om online ondernemers te helpen met het leren van online marketing middels zijn website software (phoenix). In de afgelopen jaren heeft Tonny zich steeds meer ontwikkeld tot een ware online marketing specialist op het gebied van SEO, conversieoptimalisatie en neuromarketing en is de IMU uitgegroeid tot een platform dat alles te bieden heeft wat een online ondernemer zich kan wensen.

Van klant naar mede-eigenaar IMU (Martijn van Tongeren)

IMU bestaat inmiddels uit een team van 40 mensen, inclusief Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Martijn van Tongeren was in eerste instantie klant van de IMU, maar hij had al snel door dat ook hij online ondernemers wou helpen.

Het gevolg was dat hij zich toevoegde aan het team van de IMU en uiteindelijk van de klantenservice doorgroeide tot mede-eigenaar van de IMU. Martijn is met name gespecialiseerd op het gebied van marketingfunnels en segmentatie. Hij is ook de host van de IMU podcast en het vrolijke gezicht van de IMU.

Zonder Eelco de Boer had IMU waarschijnlijk niet bestaan

Veel van de huidige online marketeers waren pupillen van Eelco de Boer zo ook Tonny Loorbach. Eelco is één van de bekendste online ondernemers van Nederland en grondlegger van onder andere Paypro. Paypro is een dienst waar ondernemers digitale producten zoals e-books en online curssussen kunnen verkopen en affiliates kunnen inzetten om meer conversie te genegeren. Paypro is dan ook zeer bekend bij de meeste affiliates.

Maar Eelco de Boer stond ook aan de wieg van IMU. Zonder zijn kennis was Tonny wellicht nooit begonnen met de IMU. Eelco heeft Tonny altijd ondersteund zoals hij met meerdere online-ondernemers doet. Hij zal vast trots zijn op zijn pupil. Want met een team van 40 mensen, meerdere software programma’s en online cursussen die goed verkopen en winstgevend zijn voor online-ondernemers, kunnen we wel stellen dat IMU een succes is geworden.

Online cursussen van de IMU (kennis gebundeld in verschillende trainingen)

Naast de software producten van de IMU, hebben ze al hun marketing kennis gebundeld in verschillende online cursussen gericht op alles wat met online marketing te maken heeft.

Update: onderstaande online cursussen zijn niet meer te verkrijgen. Wel kun je de meest belangrijke online marketing trucs van Tonny en Martijn nog krijgen door het fysieke boek de Online Marketing Tornado aan te schaffen.

imu review online cursussen

Dit is de omgeving van de IMU met onder andere alle online cursussen van de IMU inclusief seminar en webinars opnames. Ook dit is gemaakt in hun eigen software Huddle.

Tornado Masterclass (De meest complete online marketing cursus)

De Tornado Masterclass is volgens IMU de meest complete online cursus op het gebied van online marketing. Het bevat alle informatie wat je maar kunt wensen als online-ondernemer. Denk aan zoekmachine optimalisatie, content marketing, conversie optimalisatie, affiliate marketing, sales, betaalprocessen en nog veel meer. Je leert als het ware welke strategie je moet toepassen om aan bezoekers, leads en klanten te komen.

imu review tornado masterclass video

De omgeving van de Tornado Masterclass en een video uit het eerste hoofdstuk van module 1 strategie.

Meester in SEO (Domineren in Google met je website)

meester in seo imu review

Wanneer je hoger wil scoren in Google dan ben je bij IMU aan het goede adres. Het is immers Tonny Loorbach zijn specialisatie. In de SEO Meester cursus leer je dan ook alle facetten op het gebied van SEO.

Na het volgen van de cursus ben jij in staat om met bepaalde zoektermen te ranken op nummer 1 in Google. Dit zal zorgen voor veel gratis bezoekers op je website en leiden tot meer leads of verkopen.

Conversieoptimalisatie (Haal meer klanten en leads uit je bezoekers)

Conversie optimalisatie imu review

Je kunt natuurlijk wel veel bezoekers naar je website trekken, maar als het geen leads of klanten oplevert, heb je er helemaal niets aan. Het blijkt zelfs dat maar 2% van de nieuwe bezoekers uiteindelijk een aankoop zullen doen op je website en 98% niets. Om dit getal terug te dringen en je conversie te verhogen heeft IMU een cursus ontwikkeld met de beste tips en tricks om je conversie te verhogen.

Content marketing (Krijg meer zichtbaarheid)

Content marketing imu review

Content marketing bestaat uit alle soorten marketing waarbij jij de klant waardevolle informatie geeft zonder dat je het product dat je wilt verkopen deelt. Bij content marketing staat namelijk het probleem of behoefte van de klant centraal. Wanneer jij de klant waarde geeft, zal deze jou vertrouwen en sneller bereid te zijn om een product van je te kopen.

Je kunt content marketing op veel verschillende manieren toepassen zoals via blogs, Youtube, nieuwsbrieven, podcasts, interviews en webinars. Hoe je jouw content strategie het beste kunt toepassen leer je in de cursus content marketing.

Facebook marketing (Haal meer uit je social media kanaal)

Facebook marketing imu review

Loopt het niet zo goed met je Facebook pagina of wil je beginnen met een Facebook pagina en zoveel mogelijk bereik en engagement? In de Facebook marketing cursus leer je de beste Facebook marketing technieken en laat IMU een aantal motiverende praktijkvoorbeelden zien voor meer fans, leads en klanten via Facebook.

Community building en Memberships (bouw je eigen merk op met jouw fans)

Community Building imu review

Het leven van een online marketeer kan best stressvol zijn. De hele tijd maar op zoek gaan naar nieuwe klanten om het financieel in orde te houden. Hier had Tonny van IMU ook last van en brak hem op den duur op.  Maar dankzij een lidmaatschapmodel heeft hij een community gebouwd en heeft hij elke maand wederkerende inkomsten wat voor financiële rust zorgt. In deze cursus zal je dezelfde stappen volgen als Tonny heeft gevolgd.

Gratis E-book: Community building

Product lanceringen (Verkoop je product met een explosie)

Product lanceringen imu review

Wanneer je een nieuw product hebt wil je deze natuurlijk aan een groot publiek laten zien en verkopen. Hoe jij een explosie aan verkopen kunt generen met de lancering van je product leer je in de product lanceringen cursus.

IMU PLUS ( krijg het hele pakket voor een lagere prijs)

imu plus imu review

Als lid van de IMU Plus krijg je toegang tot alle online cursussen en nog veel meer zoals live IMU sessie’s, event opnames en toegang tot de community voor een zeer voordelige prijs in verhouding tot wanneer je alle online cursussen apart zou kopen.

UPDATE: De IMU Plus bestaat niet meer.

IMU goede marketeers die gebakken lucht verkopen? Absoluut niet!

In de wereld van online marketing wordt relatief veel onzin verkocht door geweldige verkopers/marketeers zoals Tonny Loorbarch en Martijn van Tongeren. Als ze het wouden konden ze stront verkopen, zo goed zijn ze in het vak. Ik vroeg mij in eerste instantie dan ook af of de producten en diensten van de mannen wel zo goed waren als dat ze doen vermoeden.

Maar nadat ik de producten zelf heb uitgeprobeerd kan ik alleen maar stellen dat ik zeer positief ben over de producten en diensten van de IMU. De prijzen zijn wel relatief hoog, maar dan heb je ook wat. IMU staat voor kwaliteit, professionaliteit en door producten niet voor een te laag aan te bieden gaan ze ervan uit dat de gebruikers van hun producten ook professioneel zullen zijn en kwaliteit leveren.

Gratis boeken van het IMU met waardevolle informatie)

Naast de software en het Online Marketing Tornado , geeft het IMU veel gratis informatie weg aan de hand van (e)boeken. Al deze gratis boeken zitten vol met waardevolle informatie waar je niets voor hoeft te betalen.

Klik hier voor alle gratis E-boeken van de IMU.

Gratis proefperiode Plug and Pay, Phoenix en Huddle

Het team van IMU is dermate overtuigd van hun software dat jij 14 dagen gratis Plug and Pay, Phoenix en Huddle mag proberen zonder er voor te moeten betalen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer: Sommige van de links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Ik kan een commissie ontvangen als jij een aankoop doet na het klikken op één van deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn beoordelingen en vergelijkingen. Ik doe mij best om jou te informeren zodat jij de beste beslissing voor jezelf maakt.

Volg Dobma Media op:

Pin It on Pinterest