Beste WordPress Hosting? 4 Verschillende categorieën!

door | sep 21, 2022 | CMS | 0 Reacties

Ben je op zoek naar de beste WordPress hosting? Dan ben je hier op het juiste adres.

Een goede WordPress hosting is ontzettend belangrijk voor het succes van je website. Het bepaalt namelijk de snelheid van je website en heeft invloed op je SEO.

Wanneer je website langzaam is zullen bezoekers afhaken. Google ziet dit ook, en zal je website als minder belangrijk beschouwen waardoor je in de ranking van Google niet zal stijgen of zult zakken.

Goedkoop is dan ook vaak duurkoop, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Wat de beste WordPress hosting is zal voor iedereen anders zijn. Het ligt eraan wat je wensen zijn en wat voor website je hebt en hoe klein of groot het is. Heb je een e-commerce website dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je hiervoor een krachtigere hosting voor nodig hebt dan een one page website dat puur ter informatie dient. 

Ik heb dan ook gekozen voor 4 verschillende hosting bedrijven waarvan er één altijd wel zal passen voor jouw website. 

Siteground: Hele goede WordPress hosting met een geweldige klantenservice, maar ook de snelheid en veiligheid is zeer goed. Zeer geschikt voor de grotere website(s) of middelgrote webshop(s).

Savvi: De duurste WordPress hosting in dit lijstje, maar als het gaat om prestaties het allerbeste. Zeer geschikt voor de meest zware websites of grote webshops. 

Antagonist: Een zeer betrouwbare en stabiele WordPress hosting met een goede service. Zeer geschikt voor de kleinere tot middelgrote websites en kleine webshops. 

Versio: De goedkoopste in dit lijstje is Versio, maar daarom niet minder goed, tenminste als je niet te veel eisen hebt. Het is een stabiele host, met een prima klantenservice. Verwacht geen wonderen, maar het is zeer geschikt voor kleine simpele websites met 1 tot 5 pagina’s zonder al te veel foto’s. 

Siteground (fantastische Klantenservice)

Siteground is wat mij betreft het beste hosting bedrijf als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding. Siteground is opgericht in 2014 in Sofia, Bulgarije. 

 Siteground is dus geen Nederlands bedrijf, maar heeft wel een data centrum in de Eemshaven en veel klanten uit Nederland. 

Siteground richt zich met name op service, snelheid en veiligheid. De WordPress hosting van Siteground is veilig en snel, maar vooral de klantenservice is het paradeplaatje van Siteground. De mensen van de klantenservice zijn super vriendelijk en staan 24/7 voor je klaar en reageren meestal binnen 1 minuut op de chat. Wel is dit in het Engels. 

Het bestel proces en het installeren van de website is zeer eenvoudig te doen bij Siteground. Stap voor stap ga je door het proces waardoor het zelfs voor niet technische mensen makkelijk wordt om een WordPress website online te zetten. 

Een klein nadeel van Siteground is dat de domeinnaam kosten relatief duur zijn met 15 euro per jaar.  Dit hoeft overigens geen probleem te zijn omdat je een domeinnaam ook ergens anders kunt kopen zoals bij Strato om vervolgens te verbinden met de nameservers van Siteground. 

Siteground is niet de goedkoopste web hosting, maar het is het geld meer dan waard. Je kunt kiezen uit 3 verschillende pakketten. De goedkoopste pakket is Start-up wat ideaal is voor beginners die 1 website willen hebben, maar wel een website willen dat zeer snel is. 

De meest gekozen pakket is het Grow Big Pakket. Dit pakket biedt net wat meer ruimte en je hebt de mogelijkheid om ongelimiteerde websites online te zetten. Verder zit er ook nog wat andere functionaliteiten bij zoals het caching systeem van Siteground waardoor je website nog sneller zal worden en je kunt medewerkers toevoegen aan je hosting pakket. 

Het Go Geek pakket is vooral geschikt voor mensen die de webhosting van Siteground willen verkopen als reseller aan andere mensen. Mede dankzij de Witte Label kunnen je klanten niet zien dat de webhosting van Siteground komt, maar denken ze dat de webhosting van je eigen bedrijf komt. 

Alle pakketten kunnen ondanks dat het geen Nederlands bedrijf is via IDEAL gekocht worden. 

Savvi (beste Prestaties)

Ben je op zoek naar een WordPress Hosting dat geschikt is voor de meest zware websites en is geld niet zo’n probleem? Dan kan ik je Savvi van harte aanraden. 

In mijn ogen is Savvi qua prestaties het beste Hosting bedrijf van Nederland voor websites die op WordPress runnen. De websites zijn super snel, zeer goed beveiligd en ook de klantenservice is zeer goed en ook niet onbelangrijk in het Nederlands. 

Bovendien is het mogelijk om telefonisch support te krijgen. VPS klanten krijgen zelfs 24/7 telefonisch support. Helaas geld dit niet voor shared hosting klanten die het moeten doen met de kantooruren. Bij Siteground krijgt wel iedereen 24/7 support via de chat en telefoon al is dit wel in het Engels.

De werknemers van Savvi zijn zeer gespecialiseerd in WordPress en kunnen jou dan ook met van alles helpen op het gebied van dit systeem. Ook zijn ze de mensen van Savvii zeer vriendelijk waardoor het aan de telefoon al snel vertrouwt voelt. Tenminste dat is wel mij ervaring met Savvii.

De prijzen zijn wel aan de hoge kant, maar dat is gezien de prestaties van de WordPress hosting pakketten van Savvii niet zo vreemd. 

Wanneer je geen grote webshop of zware website hebt, is Savvii wat mij betreft niet nodig en is Siteground de betere keuze puur kijkend naar de prijs/kwaliteit verhouding. Maar is dit wel het geval en wil je het optimale resultaat voor je website? Dan is Savvii in mijn ogen de beste keuze!

Antagonist (voor het midden en kleine bedrijf)

Antagonist is in 2004 opgericht en een grote speler in de Nederlandse hosting markt. Antagonist focust zich met name op het midden en kleine bedrijven of particulieren. Voor een vrij schappelijke prijs kun je bij Antagonist een kleine tot middelgrote website bouwen dat snel en veilig is. 

Binnen 3 stappen zal jouw eigen WordPress online staan. Bij Antagonist houden ze niet van gedoe. Eenvoud en duidelijkheid dat is de key. Binnen 3 stappen staat je WordPress online op de hosting van Antagonist. 

Je hebt binnen Antagonist ook de mogelijkheid om je website eerst te testen op een test domein voordat je de website online zet. Antagonist heeft hiervoor een handleiding online staan, net als dat ze voor ieder ander onderwerp ook een handleiding hebben zoals het instellen van je mail. 

De klantenservice van Antagonist is prima. Via je mail kun je jouw vraag stellen en meestal krijg je binnen 2 uur uitgebreid antwoord op je vraag. Helaas kun je niet via de chat of telefoon vragen stellen. Dit is wel een nadeel aan Antagonist. 

Er zijn 3 pakketten beschikbaar waarvan de goedkoopste 4,99 euro per maand is en de duurste 19,99 euro per maand. Het duurste pakket is geschikt voor e-commerce, al moet ik zeggen dat ik het alleen geschikt vind voor de kleinere e-commerce webshops. 

Heb je of wil je een middelgrote webshop dan raad ik je toch aan om te kiezen voor Siteground en wanneer je een grote webshop hebt zou ik kiezen voor Savvii. 

Antagonist is vooral geschikt voor zakelijke bedrijven die voor hun bakker, schoonmaakbedrijf, cafetaria of hovenier bedrijf een kleine tot middelgrote website willen hebben dat snel, veilig en goede ondersteuning krijgt. 

Versio (Budget Hosting)

Versio is in 2006 opgericht en één van de populairste WordPress hosting bedrijven van Nederland met meer dan 140,000 klanten. Het is een budget hosting bedrijf dat zich richt op particulieren of kleine bedrijven die een website nodig hebben, maar er niet veel geld aan uit willen besteden, maar toch kwaliteit willen.

Voor maar 0,50 cent per maand in het eerste jaar heb je bij Versio al een website. Wat het jaar erna verhoogt zal worden naar 2,50 euro per maand.

Je kunt hiermee natuurlijk geen wonderen verwachten, maar deze WordPress hosting voldoet helemaal wanneer je een simpele website nodig hebt met 1 tot 5 pagina’s. 

Ideaal voor bedrijven die puur een website willen hebben ter informatie voor klanten.

De klantenservice van Versio is prima. Soms duurt het wel uren voordat ze reageren, maar dat is gezien de prijs ook niet zo vreemd. 

Wil je na verloop van tijd toch je website iets uitbreiden dan heeft Versio ook nog 2 andere pakketten zodat je meer ruimte hebt op je website. Naast het brons pakket heeft Versio ook nog een zilver en groot pakket voor de starters. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer: Sommige van de links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Ik kan een commissie ontvangen als jij een aankoop doet na het klikken op één van deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn beoordelingen en vergelijkingen. Ik doe mij best om jou te informeren zodat jij de beste beslissing voor jezelf maakt.

Volg Dobma Media op:

Pin It on Pinterest